0% Caj Membeli Emas Dengan Kad Kredit

Bagi anda yang ingin membeli emas dengan menggunakan Kad Kredit, kami di RP Gold Trading menawarkan perkhidmatan membeli emas dengan Kad Kredit tanpa sebarang caj tambahan. 0% caj.

* Terhad bagi pembelian gelang emas 999 sahaja.
* Mengikut terma dan syarat

Mencari Agen / Rakan Niaga. Bimbingan Disediakan

Kepada anda yang ingin menceburi bidang perniagaan emas. Modal sedikit. Tiada ilmu. Kami di RP Gold Trading sedia membantu. Sertai kami sebagai agen / rakan niaga. Kami sedia membantu anda.

Perkhidmatan Mencuci Barang Kemas

Bagi anda yang tinggal di Putrajaya dan sekitar, kami di RP Gold Trading menawarkan perkhidmatan mencuci barang kemas pada kadar yang rendah. RM5 bagi setiap barang.

Web Hosting Mampu Milik

Jika anda mencari-cari web hosting seperti kritirea ini:

1. murah
2. besar

Kami mengesyorkan $1 / month web hosting

Tuesday, October 20, 2009

Risiko

Dalam dunia ini tiada perkara yang tiada risiko. Semua pekerjaan, keputusan, tindakan atau apa sahaja pasti ada risiko tersendiri sama ada baik atau tidak, mudarat atau manfaat.

Begitu juga dengan pelaburan emas. Jika ada yang berkata tiada risiko, itu suatu pembohongan. Namun, sejauh mana risiko yang perlu ditanggung yang perlu diambil kira. Bagi yang baru-baru ingin bermula, kenal pasti potensi diri anda. Di mana anda?

Secara mudahnya risiko pelaburan boleh dibahagi pada 3 bergantung pada keberanian anda.

1. Risiko Tinggi

Contoh:

Pelaburan saham di papan Bursa. Modal tinggi, untung tinggi. Risiko bergantung pada pasaran semasa.

2. Risiko Sederhana

Contoh:

Pelaburan unit amanah dan pelaburan emas. Modal rendah, untung sederhana. Risiko kurang. Unit amanah, harga tidak menentu. Harga emas juga tidak menentu tetapi akan naik dari tahun ke tahun.

3. Risiko Rendah

Contoh:

Simpanan di Bank. Modal rendah, untung rendah. Dilindungi insuran seperti PIDM di Malaysia (RM60,000). Modal terpelihara.

Semoga dapat membantu anda sedikit sebanyak untuk membuat portfolio diri.

No comments: